Geef uw mening over plaatsing van slimme camera's in Sloten en Nieuw-Sloten

Stappen

Het plan

We willen graag weten wat de bewoners van Sloten en Nieuw-Sloten vinden van het plaatsen van slimme camera's om niet-bestemmingsverkeer tegen te gaan.

Op de Sloterweg in Sloten rijden dagelijks ongeveer 15.000 auto’s. Het merendeel maakt gebruik van deze weg om de drukte op de A4 en A9 te vermijden. De weg is niet geschikt voor dit aantal auto’s. Bewoners in Sloten merken dat hun leefbaarheid wordt aangetast. Ook in Nieuw- Sloten rijden ongeveer 10.000 auto’s over de Anderlechtlaan en beide takken van de Laan van Vlaanderen, zonder daar een directe bestemming te hebben.

Het plan

Om uw leefbaarheid in Sloten en Nieuw - Sloten te verbeteren plaatsen we slimme camera’s vanaf 2021 om het doorgaande verkeer te leiden over de hoofdwegen: De Plesmanlaan, Huizingalaan en de Oude Haagseweg.

Bewoners en werknemers

Voor bewoners en werknemers van bedrijven in dit gebied gelden de camera’s niet. Zij krijgen een gratis ontheffing. Voor hen verandert er niets.

Doorgaand verkeer

Door het plaatsen van slimme camera ’s op de juiste plekken en duidelijke verkeersborden wordt het doorgaande verkeer geleid over de hoofdwegen. De camera’s herkennen kentekens. Alle auto’s die niet staan geregistreerd in Sloten en Nieuw-Sloten krijgen een boete thuisgestuurd, wanneer ze langs de camera’s rijden.

Klik op Volgende om verder te gaan.